nieuws

‘Roda-stadion moet dak krijgen’

Architectuur

Een dak boven het Roda-stadion zal de multifunctionaliteit bevorderen en daarmee de verkoopbaarheid. Dat blijkt uit een studie in opdracht van de gemeente Kerkrade naar de voorwaarden waaronder het Parkstad Limburg Stadion (PLS) verkocht kan worden. Dat meldt de website van De Limburger/Limburgs Dagblad.

‘Roda-stadion moet dak krijgen’

Met de huidige exploitatie van het Roda-stadion is geen droog brood te verdienen. Daarom moeten er evenementen komen die geld in het laatje brengen. Dat kan als het stadion overkapt wordt. Nog beter is het als er een koper wordt gevonden.

Er zijn vier alternatieven bedacht door bureau Revalue, dat door de gemeente Kerkrade in de arm is genomen. Daarbij hebben drie opties een permanente overkapping. Dat wil zeggen dat het dak niet geopend kan worden. Goed bij een concert of ander evenement als het regent, maar het betekent wel dat Roda JC indoorwedstrijden gaat spelen. Dat zou een primeur voor Nederland betekenen. Een ander nadeel is dat het dak enorm de hoogte ingaat: 36 meter. De huidige tribune reikt tot een hoogte van 18 meter.

Vandaar dat alternatief vier door de plannenmakers als het beste wordt aangemerkt. In plaats van een permanente overspanning wordt gekozen voor de variant waarin het voetbalveld met een liftconstructie omhoog wordt getild en als dak gaat dienen voor de onderliggende evenementenhal.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

 

Reageer op dit artikel