nieuws

Overheid kan veel doen voor het stimuleren van groene groei

Architectuur

Decentrale energie-opwekking op bedrijventerreinen draagt fors bij aan groene groei. De overheid moet dan wel het nodige doen, vooral consequent zijn in de regelgeving. Dit blijkt uit het onderzoek van onderzoeksinstituut LEI van de Universiteit van Wageningen.

Overheid kan veel doen voor het stimuleren van groene groei

Bij de huidige energieprijzen en de regelgeving is een sluitende business­case voor hernieuwbare, decentrale energie op bedrijventerreinen onmogelijk. Dat kan echter eenvoudig worden opgelost, stellen de onderzoekers. Door bij fossiele energie de externe kosten (waterverbruik, gezondsheidskosten en milieu) volledig door te berekenen, zou de kostprijs van elektriciteit al tot 4 cent per kilowattuur hoger zijn, waardoor de prijs op het niveau van wind op land komt te liggen.

Lees verder

Reageer op dit artikel