nieuws

De Zwarte Hond breidt vestiging Keulen uit

Architectuur

De Zwarte Hond Köln, de Duitse vestiging van ontwerpbureau De Zwarte Hond, breidt uit. Het team in Keulen zal worden geleid door Henk Stadens en Matthias Rottman. Per 1 september verhuist het team bovendien naar een ruimer kantoor aan de Unter Taschenmacher 2.

De Zwarte Hond breidt vestiging Keulen uit

De Zwarte Hond is in 1985 opgericht in Groningen en is naast deze stad, gevestigd in Rotterdam en Keulen. Onder leiding van  Jeroen de Willigen, Willem Hein Schenk, Eric van Keulen en Jurjen van der Meer werkt het bureau aan het realiseren van architectuur, stedenbouwkundige opgaven en landschappelijke vraagstukken. Recente projecten zijn onder andere het Studentenpaviljoen Erasmus in Rotterdam (in samenwerking met Powerhouse Company) en het hoofdkantoor van Cultureel Kwartier De Nieuwe Kolk in Assen.

 

In de Duitse vestiging wordt sinds 2010 gewerkt aan uiteenlopende stedenbouwkundige opdrachten. Sinds vorig jaar heeft Duitse vestiging ook aan een aantal architectuuropdrachten opgepakt, zoals de transformatie van een oud stationsgebouw tot bruisend creatief centrum in Wuppertal. De komende jaren wil De Zwarte Hond Köln zijn architectuurportefeuille verder ontwikkelen. Hierin zal de nadruk liggen op woning- en scholenbouw. Met de jarenlange ervaring opgedaan in Nederlandse projecten denkt het bureau een grote meerwaarde te kunnen bieden aan de actuele opgaven in Duitsland.

Reageer op dit artikel