nieuws

Daling van aantal faillissementen

Architectuur

Het aantal faillissementen blijft een dalende tendens vertonen. Het driemaandelijks gemiddelde zakte in van mei op juni van 577 naar 546. De architecten- en ingenieursbureaus kent ook minder uitvallers. In mei 2013 spraken de rechtbanken 26 faillissementen uit, een maand later zelfs 38. In mei dit jaar bleef de schade beperkt tot zestien bureaus die de deuren moesten sluiten.

Daling van aantal faillissementen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek telt in de bouw in mei tachtig gedwongen bedrijfsbeëindigingen, eenmansfirma’s niet meegeteld. Het niveau van de faillissementen ligt aanmerkelijk lager dan in dezelfde maand een jaar eerder, toen 136 ondernemingen onderuit gingen. De klappen kwamen in mei vooral terecht bij de algemene aannemers (21) en afwerkingsbedrijven (16). In de sector projectontwikkeling gingen veertien ondernemingen onderuit.

Lees verder op Cobouw.nl

Reageer op dit artikel