nieuws

Cykelslangen – Skyway voor fietsers in Kopenhagen

Architectuur

Kopenhagen bewijst zijn fietsvriendelijkheid door de toevoeging van een nieuwe fietsroute aan het uitgebreide netwerk van fietspaden, de Cykelslangen (soo-cool-klag-en) een ontwerp van Dissing+Weitling architecture. De fietsroute voert de gebruikers niet door het winkelgebied bij de haven maar er over heen.

Cykelslangen – Skyway voor fietsers in Kopenhagen

 

 

Volgens de ontwerpers, Dissing + Weitling architecture en Copanhagenize, is het niet de bedoeling om van de fietsroute een ontmoetingsplaats te maken, de Cykelslangen is puur bedoeld om de fietsers (en voetgangers) ongemoeid het gebied te laten oversteken op weg naar huis of naar hun werk.

Fietspad Kopenhagen

De fietsverbinding ligt ter hoogte van de eerste etage waardoor het winkelende publiek op de grond ongemoeid blijft en de fietsers gemakkelijk kunnen doortrappen.

 Lees meer in bijgesloten pdf

 

Reageer op dit artikel