nieuws

Budget zwembaden

Architectuur

Met een sober maar vernieuwend concept probeert zwembond KNZB de bouw van zwembaden gemakkelijker en vooral goedkoper te maken. Na de zomer wordt het eerste zwembad volgens het concept 2521 Gewoon Zwemmen, Oin Alblasserdam opgeleverd. Het ontwerp kwam tot stand door een samenwerking tussen de zwembond, adviseurs uit de zwemwereld en architectenbureau Slangen+Koenis.

Budget zwembaden

“De naam van het concept slaapt op het formaat van het zwembad: 25 bij 21 meter” zegt Mark Bennenbroek van 2521 Gewoon Zwemmen. Een van de grootste besparingen komt voor uit de manier van bouwen.  “Bij het ontwerp zijn we eigenlijk weer met een leeg tekenvel begonnen. Bij de meeste zwembaden wordt eerst gegraven en het bad zelf in het werk gestort. Bij dit concept ligt de bodem van het bad op maaiveld. De toegang zit dus een verdieping hoger. Hiermee wordt fors bespaard op de bouwtijd en wordt het risico op bouwfouten gereduceerd.”

Lees meer op www.cobouw.nl

Reageer op dit artikel