nieuws

B-AND-BEE introduceert honingraat op festivalcampings

Architectuur

Elk jaar, wanneer het weer wat warmer wordt, zakken wereldwijd miljoenen bezoekers af naar muziekfestivals. Hierbij trotseren ze vaak barre omstandigheden in hun kleine tentjes en als er al hotelkamers beschikbaar zijn in de buurt, dan zijn die meestal schaars. B-AND-BEE biedt een slim alternatief.

B-AND-BEE introduceert honingraat op festivalcampings

 

 

Het ontwerp vindt zijn inspiratie in bijenkorven en maakt gebruik van een systeem van zeshoekige omhulsels die op elkaar gestapeld zijn. Ze creëren een kleine voetafdruk en bieden voorzieningen die je gewoonlijk niet vindt in tenten. Elke zeshoek is opgebouwd uit een metalen frame met houten gevelbekleding. De beide uiteinden zijn afgesloten door een waterdichte stof. Het interieur heeft een ruimte voor bagage, een kluisje, een licht, en zelfs een voeding. Het kingsize bed kan je omtoveren tot een lounge stoel en van de stof van de panelen kan je comfortabele zitjes maken voor op het festivalterrein.

 Honingraat B-And-Bee

Belgisch ontwerp

De honingraten zijn een Belgisch ontwerp. Het B-AND-BEE project begon nadat twee ontwerpbureaus, Compaan en Labeur, een creatieve wedstrijd wonnen in Antwerpen. Ze vormden vervolgens een team, samen met Achilles Design en One Small Step, en wonnen ook de CICI innovatie beurs. Er startte een jaar van ontwikkelen, prototyping en testen. Men werkte met focusgroepen om te bepalen wat festivalliefhebbers graag uit hun ervaringen wilden halen en hoe de ruimte het beste kon voldoen aan hun behoeften.

 Honingraat B-And-Bee 

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel