nieuws

70F drievoudig genomineerd voor WAF

Architectuur

Het Almeerse architectenbureau 70F architecture is met maar liefst drie projecten genomineerd voor het World Architecture Festival (WAF) dat 1-3 oktober in Singapore plaatsvindt. Genomineerd zijn een kerk uit Amsterdam Zuidoost, een villa uit Almere Overgooi en twee rijtjeswoningen uit Almere Noorderplassen.

70F drievoudig genomineerd voor WAF

Wi Eegi Kerki (Surinaams voor Onze Eigen Kerk) in Amsterdam Zuidoost is genomineerd in de categorie ‘religion’. Dit minimalistische, witte gebouw staat in hartje Bijlmer en valt op door haar eenvoud en de manier waarop het zonlicht speelt met de kerkzaal.

Villa Stamerbos in Almere Overgooi

Villa Stamerbos, een moderne woon-werkvilla in Almere Overgooi is  genomineerd in de categorie ‘house’. Volgens 70F architecture is “de villa een reflectie van onze hedendaagse maatschappij: onze veranderende perceptie over wat ‘privé’ en ‘publiek’ is, en de trend dat we steeds meer willen delen.”

Villa Stamerbos_70FArchitecture_WAF_nominatie_2014 Villa Stamerbos, Almere-Overgooi

HOME 2.0 in Almere Noorderplassen

Eveneens in de categorie ‘house’ werden twee (onafhankelijk van elkaar gebouwde) rijtjeswoningen in Almere Noorderplassen genomineerd.

Home 2.0_70F_Architecture_WAF_Nominaties_2014
Home 2.0 Almere Noorderplassen

Driemaal is scheepsrecht

Het bureau won eerder, 2008, tijdens het festivial in de categorie Pleasure met zijn futurische schapenstal een Award. Het jaar daarop werd een gebouw genomineerd maar werd uiteindelijk niet als winnaar geselecteerd. En dan nu, driemaal is scheepsrecht en dan met drie projecten. 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel