nieuws

THV Atelier Kempe Thill – aNNo winnen opdracht hogere Zeevaartschool Antwerpen

Architectuur

Het team Atelier Kempe Thill (Rotterdam) en aNNo architecten (Gent) heeft de internationale wedstrijd voor de renovatie en uitbreiding van de Hogere Zeevaartschool in Antwerpen gewonnen. Het project ligt in het stadsontwikkelingsgebied ten noorden van het historische centrum en prominent in de Scheldebocht. Het voorgestelde plan van in totaal ca. 15.000m2 bestaat uit drie belangrijke onderdelen.

THV Atelier Kempe Thill – aNNo winnen opdracht hogere Zeevaartschool Antwerpen

Eerst wordt door Atelier Kempe Thill en aNNO het bestaande schoolgebouw uit de jaren ‘30 van het architectenduo Van Kriekinge – door het afbreken van diverse latere uitbreidingen – integraal gereconstrueerd en bouwfysisch gesaneerd. Hierdoor wordt één van de belangrijkste Vlaamse monumenten van de moderne tijd in zijn oude glorie hersteld.

 Kempe Thill Zeevaartschool Antwerpen 

Vervolgens wordt het instituut uitgebreid met een multifunctioneel onderwijsgebouw waarin zich naast de bibliotheek, labo’s en onderwijslokalen ook een aantal ruimtes voor scheepvaartsimulatoren bevinden.

 Kempe Thill Zeevaartschool Antwerpen 

Ten slotte worden beiden gebouwen door een half verdiept, meer publiek onderwijsplatform dat door de hele Antwerpse scheepvaartsector wordt gebruikt, met elkaar verbonden. In deze zone bevinden zich naast drie auditoria ook een restaurant, informele studieplekken en meerdere grote werkplaatsen voor proefopstellingen. Op het dak van het onderwijsplatform wordt een nieuw plein aangelegd.

Bron: THV Atelier Kempe Thill/aNNo

 Kempe Thill Zeevaartschool Antwerpen

 

Reageer op dit artikel