nieuws

sportCARE, tweede leven voor stadions?

Architectuur

In de expositie ‘sportCARE: explorations into the architecture of sports + healthcare’ wil Panini Architecture aantonen dat stadions uitermate geschikt zijn om te transformeren tot bijvoorbeeld ziekenhuis. Panini-plaatjes, collages en plattegronden moeten de ideeën visueel maken.

sportCARE, tweede leven voor stadions?

De tentoonstelling toont een eerste verkenning van het onderzoek sportCARE, waarin gepleit wordt voor de integratie van sport binnen de gezondheidszorg. Beide essentiele bestandelen van onze gezondheid, maar binnen de context van de gebouwde omgeving is er nog nauwelijks sprake van een onderlinge relatie. 

SportCARE 

Experimentele plattegronden “linksaf naar de poli, rechtsaf naar de squashbaan”, een schema waarin de mens centraal staat binnen het spectrum van de gezondheidszorg en meerdere sportieve objecten vormen samen de bewijslast die deze theorie ondersteunt de gedachte van Panini Architecture op een oppervlak van 9m2.

SportCARE_2 

Aan MORFIS architecture/urbanism is daarnaast de vraag gesteld om één van deze ontmoetingen tussen zorg en sport nader te bekijken. Met het WK2014 in gedachte is onderzocht of de nieuwe en overbodige stadions in Brazilië kunnen worden getransformeerd tot ziekenhuis.

sportCARE_3 

Kan een wereldkampioenschap alsnog een meerwaarde bieden aan het gastland door te voorzien in de behoefte aan gezondheidszorg?

sportCARE, 30kuub, Groos, Schieblock, Schiekade 203, Rotterdam

 

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel