nieuws

Oostelijke toegangsweg Amsterdam geopend

Architectuur

Afgelopen week is de Oostelijke Ontsluiting IJburg (OOIJ) geopend. Amsterdam heeft hiermee een nieuwe toegangspoort gekregen aan de oostzijde. De lang verwachte verbinding tussen IJburg en de A1 en A9 is hiermee bewerkstelligd.

Oostelijke toegangsweg Amsterdam geopend

 

 

Belangrijk onderdeel van de weg is de Uyllanderbrug. Het ontwerp van architect Wim Quist is 150 meter lang, 30 meter breed en heeft een stalen boog van 24 meter hoog. De oeververbinding, met twee keer twee rijstroken,  overbrugt het Amsterdam Rijnkanaal op 9 meter hoogte. 

Met de realisatie van de nieuwe ontsluiting hebben de bewoners van IJburg nu, naast de Enneus Heermabrug een tweede uitvalsweg en kan IJburg verder uitgroeien.Wel betekent de komst, zoals in 2010 is afgesproken, de sluiting van de Overdiemerweg. Er wordt nog wel gekeken of een hernieuwde openstelling mogelijk is.

Samenwerkende partijen

Betrokken bij de aanleg zijn: de gemeenten Diemen, Muiden en Amsterdam, Rijkswaterstaat, Provincie Noord Holland en de Stadsregio, Groengebied Amstelland, NUON en Staatsbosbeheer. 

 

Reageer op dit artikel