nieuws

Ontwerp Springers woontoren nadert voltooiing

Architectuur

In 2011 werd 01-10 Architecten geselecteerd voor de herontwikkeling van de Springers locatie in Gouda. Door diverse oorzaken werd het project vertraagd en uiteindelijk in twee deelprojecten opgesplitst. Inmiddels is het ontwerp van de woontoren afgerond. Het ontwerp voor het commercieel programma volgt binnenkort.

Ontwerp Springers woontoren nadert voltooiing

Het woonprogramma omvat in totaal 39 appartementen en is opgezet als nieuw landmark van de zuidkant van de te herontwikkelen wijk Gouda Oost. Bijzonder voor het project is dat het geheel in BIM is ontwikkeld, waarbij reeds in de fase van het Voorontwerp de uitvoeringsmethodiek van het casco werd gekozen. Daardoor kon reeds in zeer vroeg stadium het skelet geheel in het ontwerp worden geïntegreerd en worden meegenomen in de totaalengineering van het project. De start van de uitvoering wordt begin 2015 verwacht.

Springers_NL Architects
Opdrachtgever van het project is Woonpartners Midden Holland; het projectmanagement is in handen van Studio Bouwhaven te Barendrecht.

Reageer op dit artikel