nieuws

Insturen voor De Peilstok 2014

Architectuur

Heb je een inspirerende oplossing om bebouwd gebied meer waterproof te maken? Schrijf je dan voor 1 september in voor De Peilstok 2014, de prijs van het ministerie van I&M voor projecten die anderen inspireren om klimaatbestendig en waterrobuust te denken en te handelen.

Insturen voor De Peilstok 2014

 

 

 

 

Voor deze prijs kan elke opdrachtgever in Nederland in aanmerking komen. Iedereen kan een project inzenden. De prijs bestaat uit een trofee en nog nader vorm te geven bijzondere publiciteit. De meest bijzondere inspirerende projecten worden verzameld in een boek dat wordt aangeboden aan de jury tijdens het Festival Ruimtelijke Adaptatie 9 oktober aanstaande.

Voor studenten van alle AOC is er een Jonge Peilstok 2014-prijsvraag. Ook voor deze prijs kan je inzenden tot 1 september. 

Klimaatbestendige en waterrobuuste omgeving

De stad is de motor van de Nederlandse economie. Een goede kwaliteit van de leefomgeving is essentieel. Deze kwaliteit staat onder druk door heviger regen, langduriger droogte en meer warme dagen. Dit zorgt nu al voor omvangrijke schade aan gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte, en heeft flinke gevolgen voor de gezondheid, leefomgevingskwaliteit en economie. Door de klimaatopgave op te pakken, kan een verbetering van de stedelijke kwaliteit worden bereikt en kunnen toekomstige maatschappelijke kosten vermeden worden.

 Meer informatie

 

Reageer op dit artikel