nieuws

Herzog & de Meuron ontwerpt onderzoekscentrum Cambridge

Architectuur

Astra Zeneca heeft voor het ontwerp van haar nieuwe onderzoekscentrum en hoofdkantoor in Cambridge Herzog & de Meuron ingeschakeld. Het Zwitserse bureau bedacht een ovaal gebouw dat wordt gebouwd op de Cambridge Biomedical Campus in het Verenigd Koninkrijk.

Herzog & de Meuron ontwerpt onderzoekscentrum Cambridge

 

Het ontwerp van Herzog & de Meuron voor het internationale farmaceutische bedrijf bestaat uit twee verdiepingen geplaatst in een opgetilde ovaal. De laboratoria komen in transparante ruimtes op de begane grond. Het gebouw krijgt op de publiek toegankelijke binnenplaats drie hoofdentrees. Het zaagtandvormige dak zorgt voor de daglichttoevoer. Deze vorm wordt verticaal voortgezet in de gevel.

AstraZeneca Cambridge door Herzog & de Meuron Behalve het onderzoekscentrum bestaat het ontwerp ook uit een gebouw ter ondersteuning van het wetenschappelijk onderzoek en een energiegebouw waarin de klimaatinstallaties, generatoren en IT-voorzieningen zijn ondergebracht.

AstraZeneca Cambridge door Herzog & de Meuron Naar verwachting start de bouw van het 330 miljoen pond kostende gebouw in 2015.  

AstraZeneca Cambridge door Herzog & de Meuron 

Reageer op dit artikel