nieuws

Design of the Year Award naar gebouw Hadid

Architectuur

Voor de eerste keer in zijn zeven jarig bestaan is de Design of the Year Award van het Design Museum in Londen naar een architectuurproject gegaan. Deze eer viel het Heydar Aliyev Center in Baku, Azerbaijan van Zaha Hadid te beurt.

Design of the Year Award naar gebouw Hadid

 

 

 

Hadid versloeg hiermee de zes winnaars in de andere categorieën: digitaal (Peek Portable Eye Examination KIT),  mode (Prada S/S14), meubels (Pro Chair Family), grafisch (Drone Shadows), product (The Seaboard Grand) en transport (XL1 car). Volgens juryvoorzitter Ekow Eshun is het Heydar Aliyev Center van Hadid “mooi, inspirerend en uniek”.

 Hadid wint Design of the Year Award 2014 

In een reactie zegt Hadid: “We’re absolutely delighted to receive the Design of the Year Award. The surface of the Heydar Aliyev Centre’s external plaza rises and folds to define a sequence of public event spaces within; welcoming, embracing and directing visitors throughout the building. It’s an architectural landscape where concepts of seamless spatial flow are made real – creating a whole new kind of civic space for the city.”

Bekijk het project op de site van Zaha Hadid.

 Hadid wint Design of the Year Award 2014

Reageer op dit artikel