nieuws

Amsterdam krijgt foodhallen

Architectuur

Amsterdam Foodhalls opent dit najaar zijn deuren in de voormalige tramremise De Hallen aan het Bellamyplein in Amsterdam West. Dat melden Het Parool en Misset Horeca. Het initiatief is gebaseerd op ‘indoor food markets’. Bekende internationale voorbeelden zijn de Mercado de San Miguel in Madrid, de Borough Market in Londen of de Torvehallerne in Kopenhagen.

Amsterdam krijgt foodhallen

Op deze markten verkopen ondernemers in stands hapjes en drankjes. De vier mannen achter Amsterdam Foodhalls zijn ook de eigenaren van de twee restaurants Meat West en Brasserie Halte 3 die in dezelfde hal worden gevestigd. Het betreft Chong Chu (eigenaar van de Amsterdamse restaurants Sapporo en Shanghai City), Tsibo Lin (eigenaar van Linden Hotel Amsterdam en Hotel van Onna Amsterdam), Zing-Kyn Cheung en Rakish Gangapersad.

Volgens de initiatiefnemers wordt Amsterdam Foodhalls een plek om rond te lopen en te genieten van verschillende gerechtjes onder één dak. ‘Vergeleken met andere foodmarkets in Europa is het aantal verwachte bezoekers conservatief ingeschat. Vergelijkbare hallen, zoals de Borough Market in Londen en Mercado de San Miguel in Madrid trekken ongeveer 4 miljoen bezoekers per jaar’, vertellen ze op de website van Misset Horeca.

De initiatiefnemers willen 20 tot 25 stands plaatsen in de foodhallen. De kraampjes variëren in grootte van 10 tot 15 m2. De voormalige tramremise (in totaal 16.000 m2) gaat ook ruimte bieden aan een bioscoop, hotel, bibliotheek en veel winkels.

Het project De Hallen bestaat uit drie deelgebieden: de Tramremise, De Hallen Zuid en De Hallen Noord. In De Hallen Zuid en Noord realiseert Van Wijnen Projectontwikkeling enkele honderden appartementen. Afnemers zijn onder andere Altera Vastgoed en De Alliantie.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel