nieuws

WK 2014 Brasil, Porto Alegre

Architectuur

In Estádio Beira-Rio in Porte Alegre speelt Nederland zijn tweede groepswedstrijd tegen Australie onder toezicht van 56.000 toeschouwers. De renovatie van het stadion van Internacional SC is een ontwerp van Hype Studio, Santini e Rocha Arquitectos en Simon Engenharia.

WK 2014 Brasil, Porto Alegre

 

 

De renovatie van Hype Studio, Santini e Rocha Arquitectos en Simon Engenharia van het stadion uit 1969 bestaat onder meer uit het toevoegen van een lichtgewicht dak met een bladvormige structuuur. Daarnaast zijn de onderste tribunes vervangen voor exemplaren die hoger en dichter bij het veld liggen. 

Het nieuwe dak is zelfreinigend. Regenwater wordt opgevangen en hergebruikt voor onder andere het spoelen van de toiletten.

Ook zijn winkels en commerciële ruimtes in het hart van het stadion aangebracht. Verder is er een museum, restaurant, een ring met particuliere suites, VIP-ruimtes en lounges. Hiermee moet het stadion klaar zijn voor de 21e eeuw.

Ook is er een stedebouwkundig masterplan gemaakt voor het gebied dat bestaat uit een parkeergarage van 74.000 vierkante meter, hotel, kantoren, congrescentrum en de transformatie van de Gym gigantinho, een arena voor concerten.

Reageer op dit artikel