nieuws

Video van de week: Digital Grotesque

Architectuur

Elke week selecteert de redactie een video die de interesse heeft gewekt. Deze week een project van architecten Michael Hansmeyer en Benjamin Dillenburger in samenwerking met de ETH Zurich. Dat 3d printers het ornament nieuw leven in kunnen blazen is nu bewezen. Tot op de tiende millimeter nauwkeurig is volledig uit zand een ruimte geprint met details op de grens van het waarneembare.

De ontwerpers ontwerpen op een ongekend kleine schaal en ontwikkelen compositie strategieën gebaseerd op puur geometrische processen. Door het gebruik van algoritmen wordt niets aan het toeval overgelaten en wordt telkens de juiste balans gezocht. Balans tussen het verwachte en het onverwachte, controleren en loslaten, etc. De vormen lijken zowel natuurlijk als synthetisch en zijn moeilijk te classificeren.

Digital Grotesque is between chaos and order, both natural and the artificial, neither foreign nor familiar. Any references to nature or existing styles are not integrated into the design process, but are evoked only as associations in the eye of the beholder.”

Klik op onderstaande afbeelding om de video te starten.

Reageer op dit artikel