nieuws

Uitslag Urdarnik-cinema

Architectuur

Het team van Arup, met daarin Portner, Tiamat Proekt uit Moskou en het Gentse bureau Robbrecht en Daem architecten is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe museum in het centrum van Moskou. Opdracht was transformeer de iconische constructivistische Urdarnik-cinema van Boris Iofan in een museum voor hedendaagse Russische kust.

Uitslag Urdarnik-cinema

Het ontwerpconcept van het bureau focust op de verschillende manieren waarop de bezoekers kunst kunnen ervaren. Drie museumruimtes vormen het hart van het Udarnik-project en verschillen onderling in de manier van kunstervaring. Verschillen in schaal en licht moeten de ervaring van de bezoeker intenser maken.

Lees meer op architectura.be

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel