nieuws

Studentencomplex Science Park geopend

Architectuur

Studentenhuisvester Duwo opende vorige week een nieuw complex in het Amsterdam Science Park. De 605 studentenwoningen zijn allemaal al geruime tijd in gebruik. Het is de tweede accommodatie van Duwo op het internationale kenniscomplex, dat onderdak biedt aan 120 bedrijven gerelateerd aan bètawetenschappen. Het ontwerp is van SJO architecten uit Amsterdam

Studentencomplex Science Park geopend

Het groen/gele complex bestaat uit een deel hoog- en deel laagbouw. Het interieur in het ontwerp van SJO architecten is gericht op ontmoetingen: de entreehal met speciaal ontworpen zitmeubelen fungeert als een enorme huiskamer en loopt uit in de achtertuin met picknicktafels, banken en een grasveld met treden naar het water. Ook in de gangen en wasmachineruimte zijn zitmeubelen.

Sjo_2_Studentenhuisvesting_Duurzaam 

Volgens Duwo is het een duurzaam gebouw. Op de helft van het dakoppervlak groeit het vetplantje sedum, dat regenwater opslaat zodat de riolering minder wordt belast. In het gebouw zijn algemene ruimten en gangen voorzien van LED-lampen en bewegingsmelders. Verwarmd en afgekoeld water wordt ondergronds apart opgeslagen in speciaal geboorde putten en efficiënt over de gebruikers verdeeld. Dit zorgt voor een reductie van de uitstoot van CO2 van 300 ton per jaar, aldus Duwo.

De uitvoering van Science Park II was in handen van Waal uit Vlaardingen. De warmte/koudeopslag werd geregisseerd door DOZ-energieregie en geleverd door Cogas Duurzaam.

Bron: Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel