nieuws

Nieuwe zetel van de Europese Raad in Brussel

Architectuur

Lantaarn, urn, kelk, het ‘ei van Van Rompuy’… de benamingen voor de bouw van de nieuwe zetel voor de Raad van de Europese Unie – Europa project – lopen uiteen. Tegen de zomer 2015 moet het symbolische en experimentele ontwerp van Philippe Samyn & Partners architects en ingenieurs de nieuwe hartslagader worden van het Europa van morgen.

De renovatie en uitbreiding van het voormalige ‘Résidence Palace’ beslaat maar liefst 70.000 vierkante meter. De vorm stelt de aannemers avoor ongekende uitdagingen. Architect en ingenieur Philippe Samyn: “Sinds het begin van de studies in 2005 is er geen dag voorbijgegaan zonder dat we geconfronteerd werden met nieuwe vragen. De ruimtelijke beperkingen en de speciale technische eisen, onder andere op het vlak van akoestiek en brandweerstand, hebben het uiterste gevraagd van onze creativiteit en die van onze partners”.

Lees meer op architectura.be

Reageer op dit artikel