nieuws

IABR – Productive Space by Design

Architectuur

Op 12 juni is in het kader van de IABR de conferentie ‘Productive Space BY Design’ ofwel, kan ontwerp ons helpen een alternatief model voor stedelijke ontwikkeling uit te denken dat niet kapitaliseert op exploitatie van land en natuurlijke hulpbronnen, maar inzet op de productieve capaciteit van mensen en ruimte?

IABR – Productive Space by Design

 

Nu de financiële crisis de zwaktes van traditionele planning en de onderliggende financieringsmodellen blootlegt, en nu klimaatverandering, toenemende schaarste aan grondstoffen en milieuproblematiek om een andere aanpak vragen, zijn nieuwe ontwikkelingsmodellen van cruciaal belang.

De dag bestaat uit twee sessies. De eerste schets op basis van gerealiseerde doorbraken en concrete cases de contouren voor een alternatief model van stedelijke ontwikkeling. De tweede sessie onderzoekt hoe steden en regio’s ontwerpkracht inzetten voor het innoveren van hun beleid en acties en bij het vormen van nieuwe allianties. De getuigenissen en cases laten zien hoe een vernieuwende aanpak zowel de praktijk van beleid als van ontwerp transformeert. 

Sprekers zijn onder andere: Dirk Sijmons (curator IABR 2014), Nancy Kete (Rockefeller Foundation), Maarten Hajer (Netherlands Environmental Assessment Agency), Peter Swinnen (Vlaams Bouwmeester) en Patrick Janssens (directeur Centrum voor Stedelijke Ontwikkeling/voormalig burgemeester van Antwerpen).

IABR – Productive Space by Design, 12 juni, 13.30 – 18.00. Meer informatie

Reageer op dit artikel