nieuws

i29 wint Herengracht Industrie Prijs

Architectuur

Afgelopen vrijdag is in Amsterdam de Herengracht Industrie Prijs uitgereikt aan i29 voor hun ontwerp van de Frame Pop Up Concept Store in het leegstaande Felix Meritis-gebouw te Amsterdam. De prijs bestond uit een door Joep van Lieshout ontworpen award en een geldbedrag van 2500 euro.

i29 wint Herengracht Industrie Prijs

 

 

De jury, bestaande uit Adri Vlasblom (Elle Decoration), Arjen Ribbens (NRC) Jeroen Junte (de Volkskrant), Hans Lensvelt (Lensvelt), Ties van Dijk (Vola) en Jeroen Iemhoff (d line), loofde de creativiteit van de winkel. “Dit ontwerp toont als geen ander de ambitie om een verschil te maken en is een viering van de creativiteit, nog altijd de motor achter vernieuwing en kwaliteit”, aldus de unanieme jury.

Andere genomineerde projecten waren de inrichting van het Nhow Hotel in Rotterdam door OMA het advocatenkantoor Rutgers & Posch door Evelyne Merkx, kantoorgebouw The Bank in Amsterdam door Rijnboutt en restaurant The Jane in Antwerpen door Piet Boon.

I29 interior architects is het succesvolle ontwerpbureau van Jasper Jansen en Jeroen Dellensen. Afgelopen vrijdag werd bekend dat het bureau met de villa in Bloemendaal de internationale AZ Awards 2014 in de categorie Best residential Interiors heeft gewonnen. Met ditzelfde project sleepte i29 afgelopen jaar een nominatie in de wacht voor de ARC2013 Interieur Award.

De Herengracht Industrie Prijs, een initiatief van Hans Lensvelt, wordt uitgereikt voor een in Nederland gedurende de afgelopen drie jaar gerealiseerd project. “Met deze prijs willen we een schouderklopje geven aan een interieurarchitect die hoogwaardige projecten realiseert en de producten van de industrie blijft voorschrijven”, vatte de initiatiefnemer de ambitie van zijn prijs samen.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel