nieuws

BuzzBuilding boerderij voor insecten

Architectuur

In 2050 zal de wereldbevolking groeien tot 9 miljard. Dit vraagt om groei van de voedselproductie. Om op een duurzame wijze in genoeg eiwitten te kunnen voorzien, wordt gezocht naar alternatieven voor vlees. Belatchew Arkitekter’s is bezig met een concept voor een boerderij voor insecten. Door op 9 rotondes een ‘BuzzBuilding’ te plaatsen, zou Stockholm zelfvoorzienend kunnen worden in de eiwitproductie.

BuzzBuilding boerderij voor insecten

Belatchew Arkitekter’s baseerde de constructie op de anatomie van insecten. Er wordt gebruik gemaakt van een exoskelet. In deze donutvorm komt het beschermde microklimaat waar de insecten worden gekweekt. De gevel bestaat uit sandwichpanelen uit composiet met aerogel isolatie. Door met de dikte hiervan te wisselen wordt zonnewarmte op de juiste plekken gebruikt.

In het midden van de ronde vorm komt een tuin, en op de begane grond een restaurant waar insecten worden bereid. Het doel is om de productie inzichtelijk te maken. In tegenstelling tot de vaak verborgen vleesproductie nodigt BuzzBuilding bezoekers uit om het productieproces te bekijken.

 

Reageer op dit artikel