nieuws

Architectuurprijs voor bibliotheken

Architectuur

Schmidt Hammer Lassen architects en Danish Agency for Culture hebben een nieuwe architectuurprijs gelanceerd. De ‘Public Library of the Year Award’ zal voor het eerst worden uitgereikt in augustus op de jaarlijkse conferentie van de International Federation of Library Associations (IFLA) te Lyon. Met de prijs start een programma dat gemeentes stimuleert de publieke bibliotheek van de toekomst te ontwikkelen.

Architectuurprijs voor bibliotheken

Het programma geeft een impuls aan het debat over de transformatie van bibliotheken. Van boekuitleenpunten veranderen ze in culturele ontmoetingsplekken en kenniscentra die het publiek in het digitale tijdperk kunnen dienen. De bibliotheek stimuleert fysieke ontmoetingen en zorgt zo voor uitwisseling en samenwerking. Er is een besef dat architectuur hierin een vitale rol speelt. Dit proces speelt niet alleen in Denemarken. Vandaar dat er internationale interesse is voor het project.

De prijsvraag staat open voor publieke bibliotheken van over de hele wereld die vanaf 2012 geopend zijn. Nominaties kunnen tot 3 Augustus worden ingediend. Met de Award is een bedrag van 25.000 DKK (3.350 euro) gemoeid.

Reageer op dit artikel