nieuws

Architectura.be neemt Vlaamse Bouwmeester onder de loep

Architectuur

Onze mediapartner in België, www.architectura.be kijkt in een reeks artikelen hoe de Vlaamse architecten aankijken tegen het Bouwmeesterschap in het algemeen en tegen de manier waarop dat onder meer via de Open Oproepen wordt ingevuld door de huidige Vlaamse Bouwmeester.

 

 

 

De artikelenreeks is geboren door het ontslag van Kristiaan Borret. Volgens Architectura.be is er bijzonder veel inkt gevloeid over zin en onzin van het bouwmeesterschap en over de concrete invulling die eraan gegeven werd en wordt door onder meer Borret en Peter Swinnen. Architectura stelt vast dat de meeste architecten het bouwmeesterschap an sich wel genegen zijn, maar dat velen zich vragen stellen bij de manier waarop het Vlaams Bouwmeesterschap vandaag wordt ingevuld.

Hoewel architectura.be de kritiek op Peter Swinnen als huidige Vlaamse Bouwmeester niet uit de weg gaat, is het allesbehalve de bedoeling om in deze reeks de man in plaats van de bal te spelen. Architectura wil – en dat bleek ook zo voor de architecten die we hierover gecontacteerd hebben – bovenal een positief verhaal brengen.

Volgend jaar zal de overheid beslissen wie de opvolger wordt van Peter Swinnen. Voor hem (of waarom niet haar?) en ook voor de betrokken overheid is het nuttig te weten wat de architecten verwachten van het Team Vlaams Bouwmeester. “Als wij als Architectura erin slagen om hier de vinger op te leggen, is onze missie geslaagd.

Lees meer op www.architectura.be

Reageer op dit artikel