nieuws

West 8 wint Global Award for Sustainable Architecture

Architectuur

West 8 is een van de winnaars van de Global Award for Sustainable Architecture. De prijs werd gisteren door LOCUS uitgereikt aan Adriaan Geuze en Maarten van de Voorde in het Cité de l’Architecture et du Patrimoine in Parijs.

West 8 wint Global Award for Sustainable Architecture

 

West 8 is niet de enige winnaar. De jury selecteerden uit de 200 inzendingen nog vier andere winnaars. Dit zijn:

– Christopher Alexander – Arundel, Great Britain
– Tatiana Bilbao – Mexico, Mexico
– Bernd Gundermann – Auckland, New Zealand
– Martin Rajnis – Prague, CSR

Uit het juryrapport over West 8: ‘De Nederlandse Adriaan Geuze richtte West 8 in 1987 op in Rotterdam als multidisciplinair ontwerpbureau en werd bekend in Europa om zijn “pre-ecologische” stedelijke en landschappelijke projecten. De Global Award for Sustainable Architecture is in het bijzonder een erkenning van de innovatieve wens van West 8 om stedelijke en landschappelijke ontwikkeling aan te kaarten in een breder perspectief binnen de typische Nederlandse benadering van aandacht voor het landschap.’ Tijdens de ceremonie werden projecten van West 8 zoals Borneo-Sporenburg uit de negentiger jaren, tot de meest recente projecten zoals Toronto Central Waterfront, Madrid RIO en Governors Island in New York getoond.

Global Award for Sustainable Architecture

Organisator Locus werd in 2007 opgericht door architect en professor Jana Revedin in samenwerking met internationale wetenschappelijke instituten en de Cité de l’Architecture in Parijs om de Global Award for Sustainable Architecture te kunnen uitgeven. Deze award wordt sinds 2007 uitgereikt aan ontwerpbureaus die het ontwerp begrijpen als collectief proces gebaseerd op gedeelde ethiek, methodiek en experimenten en wordt toegekend op grond van het gehele oeuvre. Sinds 2011 is de UNESCO-status aan deze award toegekend. Locus wil in plaats van het toekennen van een geldbedrag een dialoog op gang brengen en de uitwisseling van kennis en visies te promoten – een denktank, die mettertijd een doetank is geworden en een aanjager van verandering.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel