nieuws

Van Stiphout hoofd Landschapsarchitectuur AHK

Architectuur

De Academie van Bouwkunst Amsterdam heeft Maike van Stiphout benoemd tot hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur. Van Stiphout wordt aangesteld voor een periode van vier jaar. Zij volgt Marieke Timmermans op die per 1 september terugtreedt.

Van Stiphout hoofd Landschapsarchitectuur AHK

Maike van Stiphout studeerde tuin- en landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit en het Royal Melbourne Institute of Technology. In 1993 richtte zij met Bruno Doedens het bureau DS Landschapsarchitecten op waarvan ze sinds 2005 directeur is. Van Stiphout had zitting in de Raad voor Cultuur en is lid van verschillende kwaliteitsteams en adviesgroepen. Ze is jurylid van de Heritage Award, de prijs voor cultureel erfgoed van de Europese Unie en is als gastdocent verbonden aan de academies van bouwkunst in Arnhem en Amsterdam. 

De Academie van Bouwkunst (sinds 1908) verenigt de drie ruimtelijke ontwerpdisciplines architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur binnen haar muren. Aan de Academie zijn meer dan driehonderd gastdocenten verbonden, waarvan het overgrote deel afkomstig is uit de ontwerppraktijk.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel