nieuws

Rijtjeshuis blijft populair buiten stadscentra

Architectuur

Geen rijtjeshuizen meer bouwen maar, in plaats daarvan, liefst eenvoudig aanpasbare, woningen in een stedelijke omgeving. De roep om een omslag in het aanbod klinkt. Opvallend genoeg meldt Cobouw dat bouwers toch vooral rijtjeshuizen weten te verkopen.

Rijtjeshuis blijft populair buiten stadscentra

De toename van het aantal huishoudens komt namelijk voor een belangrijk deel van starters, veelal eenpersoonshuishoudens, en ouderen. Beide groepen zoeken overwegend kleine woningen. Ouderen willen bovendien zoveel mogelijk voorzieningen in de buurt hebben en jongeren zoeken de levendigheid van de stad op. Reden waarom het nieuwe aanbod vooral in dit soort behoeftes moet voorzien.

Dat betekent niet dat ze appartementen willen hebben, stelt de NEPROM. Zeker nu de prijzen flink zijn gedaald, liggen rijtjeshuizen binnen het bereik van grote aantallen starters. Die hebben met eenzelfde budget keus uit kwalitatief mindere bestaande woningen in een relatief stedelijke omgeving en technisch superieure nieuwbouw op uitleglocaties.

Lees meer in Cobouw.  

Reageer op dit artikel