nieuws

Render Ster van de Week – Urban Alloy Towers

Architectuur

Is het niet heerlijk om je tijdens het werk te verlustigen aan de gelikte artists impressions of ‘render porn’ van de grote starchitecten? Wij vinden van wel en surfen daarvoor graag even naar Dezeen, Designboom, architecturelab of Archdaily. Daarom vanaf nu elke vrijdag de Render Ster van de Week, de lekkerste artist impression die we op het web tegenkwamen.

Render Ster van de Week – Urban Alloy Towers

 

 

Wij waren onder de indruk van het voorstel van Tsjaad Kellogg en Matt Bowles. Zij bedachten de Urban Alloy Towers, een voorstel om drukke transportknooppunten te ontlasten. 

NY Alloy Tower 

Om hun concept uit te werken namen de ontwerpers een kruising in Queens in New York City als voorbeeld om aan te tonen dat de verbinding tussen vier andere stadsdelen kan worden aangelegd zonder dat bestaande bouw verstoord wordt.

Het voorstel voorziet behalve een infrastructuurverbinding ook voor recraties en rust en dat allemaal binnen een voetgangersgebied.  De geluidsoverlast wordt, net zoals bij de toepassing in het IIT McCormick Tribune Campus Center van Rem Koolkaas, beperkt door het gebruik van buizen. En in plaats van beton wordt glas en staal gebruikt waarmee meer mogelijkheden ontstaan voor daglichttoetreding.

NY Alloy Tower

NY Alloy Tower

 NY Alloy Tower

 NY Alloy Tower

 NY Alloy Tower

 NY Alloy Tower

Bron: www.theatlanticcities.com

Reageer op dit artikel