nieuws

Nederlanders ontwerpen park in Amerikaanse hoofdstad

Architectuur

Nederland is sterk vertegenwoordigd in de 11Th Street Bridge Park Competition, Phase II in Washington DC. Drie Nederlandse bureaus zijn geselecteerd een ontwerp te maken voor de volgende fase van de prijsvraag. Ze maken daarmee kans een stempel op de Amerikaanse hoofdstad te drukken.

Nederlanders ontwerpen park in Amerikaanse hoofdstad
?????????????????????????????????????????????????????????

Het 11Th Street Bridge Park is een bijzondere opgave. Het wordt het eerste verhoogde openbare park in Washington DC, gelegen op de pijlers van een oude brug over de Anacostia River. Het park moet een plek worden waar bezoekers van alle leeftijden in aanraking kunnen komen met de rivier, de natuur, kunst en entertainment. Een plek voor ontmoeting en recreatie.

Uit een groep van 41 aanmelders, bestaande uit meer dan 80 architecten en landschapsarchitecten, maakte de jury een voorselectie van zes teams die hun ontwerp verder mogen ontwikkelen. Maar liefst drie van de zes zijn Nederlands. Naast OMA zijn ook Piet Oudolf (bekend van het andere park op hoogte, The High Line in New York), en NEXT Architects onderdeel van de geselecteerde collectieven.

De jury selecteerde de volgende teams:
–           Wallace Roberts & Todd (WRT) / NEXT Architects

–           Piet Oudolf met Glenn LaRue Smith/PUSH Studio / WXY architecture + urban design

–           OLIN / OMA

–           Workshop: Ken Smith Landscape / Davis Brody Bond

–           Stoss Landscape Urbanism / Höweler + Yoon Architecture

–           Balmori Associates / Cooper, Roberson Partners

Op 15 oktober zal de jury de uitslag bekend maken. Bekijk ook het filmpje door op onderstaande afbeelding te klikken:

 

 

 

Reageer op dit artikel