nieuws

MVSA ontwerpt hoofdkantoor voor Calvin Klein Amsterdam

Architectuur

Het nieuwe hoofdkantoor van Calvin Klein komt in de Houthavens in Amsterdam. Het gebouw is een ontwerp van MVSA Architects en gaat uit 12.000 vierkante meter showrooms en kantoren en een ondergrondse parking met 150 plaatsen bestaan. Het ‘Calvin Klein’ gebouw moet in 2016 gereed zijn.

MVSA ontwerpt hoofdkantoor voor Calvin Klein Amsterdam

 

Het ontwerp van MVSA Architects wordt 50 meter hoog en moet een herkenningspunt worden aan de IJ-oevers, op de kop van de Houthavens, het voormalige havengebied dat wordt getransformeerd tot gebied voor de creatieve industrie.

MVSA Calvin Klein Gebouw Houthavens Amsterdam 

“Het nieuwe hoofdkantoor van Calvin Klein wordt tijdloos, functioneel en stijlvol; het licht voorover hellende gebouw van 11 verdiepingen kent een dynamiek en iconische uitstraling die horen bij deze unieke locatie aan het IJ. De dynamische en uitdagende look feel is bewust gekozen om ervoor te zorgen dat het Calvin Klein gebouw reageert op het stedelijke context, terwijl het tegelijkertijd duidelijk communiceert met de mensen die het merk kennen” aldus Roberto Meyer van MVSA Architects.

MVSA Calvin Klein Gebouw Houthavens Amsterdam 

Opdrachtgever: PVH Europe
Ontwikkelaar: Heren 2, Amsterdam
Vastgoedadviseur: Appelhoven, Amsterdam

MVSA Calvin Klein Gebouw Houthavens Amsterdam 

Reageer op dit artikel