nieuws

Leren van buitenlandse ontwerpcultuur

Architectuur

Tijdschriften en kranten staan bol van items over jonge ontwerpers, Nederlands design en interviews met ontwerpers van eigen bodem. Ergens is de aandacht voor onze designproductie doorgeslagen naar een niveau dat nog het best te omschrijven is als navelstaarderij.

Leren van buitenlandse ontwerpcultuur

 

 

 

De redactie van de Architect vindt het tijd voor een tegengeluid. De komende maanden publiceert de Architect een serie interviews met buitenlandse ontwerpers waarin specifiek wordt ingegaan op de ontwerpcultuur in hun land. Ze doen dat aan de hand van hun eigen ontwerpen, maar ook die van collega’s en studenten. Door het belichten van buitenlandse ontwerppraktijk, -cultuur en begeleidende infrastructuur, hopen we nuance aan te brengen in de discussie over de merites van Nederlands design.

Deze maand: Camille Blin

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel