nieuws

Eindelijk een Jakarta voor het Java eiland

Architectuur

De Kop van Het Amsterdamse Java eiland wordt verrijkt met Hotel Jakarta. Het concept dat voorziet in een pasar en een subtropische binnentuin is ontwikkeld door SeARCH.

Eindelijk een Jakarta voor het Java eiland

Het gebouw krijgt hoogbouwstructuur in hout en een transparante gevel met een doorgang naar de publieke voorzieningen als een wellnesscentrum en zwembad, een ‘pasar’ met allerlei horeca en culturele activiteiten voor de nieuwsgierige wereldreiziger, maar ook voor de buurtbewoners en andere Amsterdammers.

De subtropische binnentuin is door de transparantie van het gebouw een verlengstuk van de serie binnentuinen op Java eiland. Deze tuin wordt in samenwerking met de Hortus ontworpen en onderhouden.

Opdrachtgever Westcord Hotels gaat een samenwerking aan met het Tropenmuseum voor de culturele programmering.

Prominente ligging

WestCord won met dit plan de tender van de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling, realisatie  en financiering van een hotel. Vanwege de prominente ligging van de locatie, heeft de gemeenteraad voor deze locatie naar een uniek hotelconcept gezocht.

SS Rotterdam en Hotel New York

WestCord Hotels is een familiebedrijf dat is begonnen in 1968 op Vlieland. Nu bestaat de hotelgroep uit vijftien hotels in Nederland. In Rotterdam is WestCord eigenaar van het Stoomschip Rotterdam en van hotel New York.

Reageer op dit artikel