nieuws

Bouwstart Pathé Arnhem

Architectuur

Vorige week is in Arnhem naast het nieuwe station Arnhem de eerste paal geslagen van het ontwerp van Powerhouse en EUP Design voor een Pathé filmtheater met horecaruimten en winkels. De bioscoop krijgt negen zalen met in totaal 1.765 stoelen. Het wordt 35 meter hoog en moet met een lengte van 150 meter de verbinding vormen tussen het station en de binnenstad.

Bouwstart Pathé Arnhem

 

 

Het nieuwe theater van Powerhouse Company en EUP Design wordt 35 meter hoog en krijgt een lengte van 150 meter. Het gaat in november 2015 de verbinding vormen tussen het station en de binnenstad.

Aannemer van het project is Wessels Rijssen. Ook betrokken zijn IMD Raadgevende ingenieurs als constructeur, Huygen Installatie Adviseurs, DPA Cauberg Huygen voor brandveiligheid, bouwfysica en akoestiek, Mees Ruimte en Milieu voor planologische en milieuadviezen en Basalt bouwadvies. Afbouw en inbouw gebeuren onder begeleiding van VB&T. Het interieur wordt ontworpen door Naϛo en uitgewerkt door Buroh.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel