nieuws

Agendatip – XS Arcam Market

Architectuur

In aanloop naar de nieuwe Arcam-Galerie, organiseert Arcam in samenwerking met Cityscapes Gallery komend weekend de eerste XS Arcam Market, een tentoonstelling over de architect als productontwerper.

 

Architecten worden door de economische veranderingen gedwongen na te denken over hun vak. Architecten richten zich hierdoor in toenemende mate op kleinschalige projecten en producten die zij zelf kunnen maken en ontwikkelen en blijken daar goed in te zijn.

Arcam speelt hier op in door de XS Arcam Market te organiseren waarin cross-over producten van diverse architecten in samenhang met modellen van grootschalige bouwprojecten worden getoond. De producten variëren van gebruiksvoorwerpen zoals stoelen, lampen en bestek tot studiemodellen en autonome kunstwerken.

Tot de deelnemers behoren: Bjarne Mastenbroek/SeARCH, Ben van Berkel/UN Studio, DUS Architects, Fraaiheid, Freyke Hartemink, Jarrik Ouburg, MVRDV, NEXT Architects, NL Architects, Rein Jansma/ZJA, Studio Nuy van Noort, SUPERUSE Studio’s, Tom Frantzen, Wiel Arets/WAA, Yushi Uehara/Zero Degree Architecture.

Het evenement start aanstaande vrijdag om 17.00 uur met de lancering van de XS Architecture website bestaande uit een shop en een blog over architectonische producten, projecten en manifestaties. Op zaterdag (14.00-16.00 uur) houden de deelnemende architecten presentaties en demonstraties over hun ontwerpproducten. De afsluitende zondag staat in het teken van de lancering van Textile Architecture. De organisatie nodigt hierin architecten, kunstenaars en vormgevers uit om producten, plannen en prototypes in te dienen voor dit evenement. De resultaten worden getoond op de tweede XS Arcam Market die in oktober wordt gehouden. De interessantste producten worden opgenomen in de collecties van de nieuwe Arcam Galerie die op 21 juni opent.

 Meer informatie

Reageer op dit artikel