nieuws

Zorgcentrum van de toekomst

Architectuur

In Bolderberg bij Heusden-Zolder is sinds enkele maanden BoCasa officieel in gebruik, een complex dat een woonzorgcentrum en assistentiewoningen verenigt in één gebouw. In BoCasa is bovendien het ‘Carehome of the Future’ geïntegreerd, een driejarig innovatieplatform waar geïnteresseerden kunnen kennismaken met de nieuwste producten, technieken en concepten die de toekomst van onze zorgsector mee zullen kleuren.

Zorgcentrum van de toekomst
Limburg Bouwt 06/2013 Bocasa Zolder

In Carehome of the Future staat huiselijkheid centraal. De sfeer moest warm zijn, bijna een hotel- of vakantiesfeer. Desondanks moesten ontwerpers en opdrachtgever erop letten dat ze zich daarin niet verliezen, want een zorgcentrum moet immers nog steeds een functionele werkomgeving blijven.”

Lees meer op Architectura.be

Reageer op dit artikel