nieuws

Toegevoegde waarde van architectuur

Architectuur

Zoals honderd jaar geleden investeringen in wegen en spoorlijnen de stedelijke groei aanwakkerden, zo kan een nieuwe ronde van bestedingen in stedelijk openbaar vervoer dichtere ontwikkeling en stedelijke connecties bevorderen. De ontmoeting tussen infrastructuur en stedelijke ruimte is vaak een moeizame aangelegenheid.

Toegevoegde waarde van architectuur

In Rotterdam is deze kwestie op een voorbeeldige wijze opgelost. De meesterlijke route van perrons via een ondergrondse passage naar de stad is daar de bekroning van. Slecht zelden is de toegevoegde waarde van architectuur helderder gedefinieerd. Doordat het station deel uitmaakt van de ervaringen die de reizigers opdoen, kunnen zij de voordelen van goed openbaar vervoer ten volle leren waarderen.

Een uitgebreide projectbespreking over het Centraal Station is te lezen in het aprilnummer van de Architect. 

Reageer op dit artikel