nieuws

Sint-Truiden krijgt nieuwe scholencampus

Architectuur

Het Belgisch-Limburgse Sint-Truiden krijgt een vernieuwde scholencampus. Het voortgezet onderwijs van Campus Tichelrij aan de Jodenstraat krijgt een nieuw gebouw. Het 2500 m² grote complex vormt een brug tussen de twee delen van de campus. Architectenbureau Marlies Rohmer tekende de plannen. Bureaus R. Boydens en ABT België voerden de studies uit.

Sint-Truiden krijgt nieuwe scholencampus

Met de nieuwbouw wil DBFM Scholen van Morgen de achterstand in het aantal degelijke schoolgebouwen die België heeft wegwerken. Sint-Truiden telt verschillende scholen, maar deze campus van het Gemeenschapsonderwijs werd uitgekozen voor de investering van 4,5 miljoen euro.

Toegangspoort

Het gebouw vormt naast een verbinding tussen de twee delen van de campus ook de nieuwe toegangspoort tot het scholencomplex. Dit omvat een overdekte speelplaats, wachtruimte, ontmoetingsplek en een polyvalente ruimte. Kolommen en banken zorgen voor de aantrekkelijkheid van het gebouw als verblijfsplek. De aanpalende Jodenstraat is overdag afgesloten voor het verkeer.

Architectenbureau Marlies Rohmer herstructureerde het omliggende terrein. Openbare functies zoals sport, spel, fietsen en parkeren werden ondergebracht in verschillende zones. Elke zone heeft haar leeftijdscategorie.

Lees verder op architectura.be

Reageer op dit artikel