nieuws

Rotterdam helpt bewoners bij indienen initiatieven

Architectuur

Rotterdammers met een goed idee voor hun straat of buurt krijgen bij het aanvragen van budget voortaan hulp van Stichting Opzoomer Mee. De stichting verzorgt de administratieve en inhoudelijk ondersteuning bij aanvragen tot 10.000 euro.

Rotterdam helpt bewoners bij indienen initiatieven

Voorheen konden bewoners(groepen) met hun aanvragen bij de deelgemeenten terecht. Deze zijn nu echter opgeheven. Op 7 april worden veertien gebiedscommissies geïnstalleerd, die over de  aanvragen beslissen. Ze hebben hiervoor in 2014 gezamelijk 7,6 miljoen euro beschikbaar. Opzoomer Mee neemt de aanvragen in en maakt ze in overleg met de indieners compleet zodat de gebiedscommissie ze goed kan beoordelen.

Grote bewonersinitiatieven

Voor initiatieven boven de €10.000 kunnen bewoners terecht bij het subsidieloket van de gemeente Rotterdam. Bij veel animo organiseert de gemeente netwerkbijeenkomsten om Rotterdammers te ondersteunen bij de planvorming en uitvoering van deze grote bewonersinitiatieven.

Reageer op dit artikel