nieuws

Prijs voor jong talent

Architectuur

Het is weer mogelijk voor jonge architecten om zich aan te melden voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2014. Met de prijs wil de organisatie jonge talentvolle architecten in de spotlights zetten. Daarnaast wordt het gedachtegoed van de Fries architect op deze manier in ere gehouden. De inzendingen moeten voor 13 juni, 17.00 uur ingediend zijn.

Prijs voor jong talent

 

De Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten is bestemd voor de (jonge) architect van een gebouw dat in de afgelopen twee jaar in Nederland is opgeleverd en dat naar het oordeel van een onafhankelijke, deskundige jury een prestatie is van uitzonderlijke, hoogwaardige architectonische kwaliteit. De winnaar ontvangt 10.000 euro.

Daarnaast heeft het bestuur van de ir. Abe Bonnema Stichting besloten een extra prijs in te stellen: de Abe Bonnema Aanmoedigingsprijs 2014. Bij deze (vrije) categorie kan een niet-gerealiseerd ontwerp, een uitgewerkt innovatief idee of een briljante uitvinding worden ingezonden. Ook voor deze winnaar is een bedrag van 10.000 euro beschikbaar.

Architectuurprijs

In oneven jaren wordt de Abe Bonnema Architectuurprijs uitgereikt en in de even jaren de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten. De Abe Bonnema Architectuurprijs 2013 werd gewonnen door het architectenduo Cruz y Ortiz met Het Nieuwe Rijksmuseum.

Meer informatie

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel