nieuws

Nominaties NRP Gulden Feniks 2014

Architectuur

Voor de NRP Gulden Feniks 2014 zijn negen nominaties bekendgemaakt. De NRP Gulden Feniks is een integrale prijs voor een Nederlands transformatie- of renovatieproject, dat is opgeleverd tussen januari 2013 en december 2013.

Nominaties NRP Gulden Feniks 2014

 

 

 

De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de onafhankelijke stichting NRP (Nationaal Renovatie Platform) aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland.

Poorgebouw nom NRP Gulden Feniks 2014
Industriepark Kleefse Waard. Foto: Jeroen Musch

Gebiedstransformatie

Voor de categorie Gebiedstransformatie zijn dit jaar tien projecten ingezonden. Hieruit werden Industriepark Kleefse Waard (Arnhem) door NL Architects en Central District (Rotterdam) genomineerd.

Energiehuis Dordrecht Nom Gulden Feniks 2014

Cultuurcentrum Energiehuis Dordrecht. Foto: Christiaan de Bruijne

Transformatie

Voor de categorie Transformatie kwamen dit jaar dertig inzendingen binnen. Hieruit zijn genomineerd: De Studio (eerste fase herontwikkeling GAK-gebouw, Amsterdam), het cultuurcentrum Energiehuis (Dordrecht) door TenBrasWestinga architecten (voorheen JonkmanKlinkhamer) en Nedinsco (Venlo) door diederendirrix.

RAU Gemeentehuis Brummen Nom Gulden Feniks 2014

Gemeentehuis Brummen

Renovatie

Voor de categorie Renovatie kwamen dit jaar 26 inzendingen binnen. Hieruit zijn genomineerd: het Cygnus Gymnasium (Amsterdam), het Gemeentehuis Brummen door RAU en Museum De Fundatie (Zwolle) door Bierman Henket.

Nieuwe categorie

De NRP Gulden Feniks 2014 kent dit jaar een nieuwe categorie: Low budget, high impact. Hiervoor is het project Fenixloods II (Rotterdam) als enige genomineerd en is daarmee ook de winnaar in deze categorie. Volgens de jury hangt er in en rond Fenixloods II een geweldige energie. Deze transformatie is van grote betekenis voor de omgeving.

De winnaars van de verschillende categorieën worden bekendgemaakt op woensdag 4 juni om 10.30 uur tijdens de vastgoedbeurs Provada. Daar worden ook de prijzen uitgereikt.

Reageer op dit artikel