nieuws

Mondriaanfonds selecteert vijf plannen Biënnale Venetië

Architectuur

Het rietveldpaviljoen in Venetië zal ook in 2015 het decor zijn van de Nederlandse bijdrage aan de Biënnale in Venetië. Na een open oproep van het Mondriaan Fonds zijn meer dan 50 plannen binnengekomen. Voor de 56e editie zal de focus liggen op relevante ontwikkelingen binnen de Nederlandse hedendaagse beeldende kunst in een internationale context.

Mondriaanfonds selecteert vijf plannen Biënnale Venetië

De jury heef gekozen voor een gevarieerde selectie van vijf voorstellen. Doorslaggevende criteria waren de kwaliteit van de kunstenaar en diens oeuvre, de reputatie van de curator, de meerwaarde van de samenwerking tussen beiden en de relevantie en verassing van de voorstellen.Tot begin juni hebben de geselecteerde curatoren de tijd om de plannen samen met de kunstenaars verder uit te werken. Na een planpresentatie eind juni zal de jury advies uitbrengen over de definitieve keuze voor de curator van de Nederlandse inzending in 2015.

Lees hier het commentaar van de jury op de geselecteerde inzendingen:

Roel Arkesteijn voor een tentoonstelling met Ellen Gallagher
Frédérique Bergholtz voor een groepstentoonstelling
Colin Huizing en Cees de Boer voor een tentoonstelling met Herman de Vries
Xander Karskens voor een tentoonstelling met Erik van Lieshout
Hripsimé Visser voor een tentoonstelling met Rineke Dijkstra

Reageer op dit artikel