nieuws

KCAP finalist in ontwerpcompetitie IFC Moskou

Architectuur

KCAP behoort tot de laatste drie kanshebbers in de ontwerpcompetitie van het nieuwe financiële hart van Moskou. Het International Financial Center (IFC) wordt gerealiseerd op een stuk land van 460 hectare in een bocht van de rivier en omvat een gemengd programma met kantoren, woningen, hotels, winkels en vrije tijdsvoorzieningen.

KCAP finalist in ontwerpcompetitie IFC Moskou
PowerPoint Presentation

“Wij hebben het hart ons ontwerp in en rond de meren geplaatst”, zegt stedebouwkundige en KCAP-partner Ruurd Gietema. “Onze wijk kan op zichzelf bestaan en biedt, naast een competitieve financiële omgeving, een woonomgeving die zich kan meten met die in steden als Londen, New York en Singapore.”

Het hart van IFCity wordt een stads geheel aan de oevers van de rivier de Moskva. Dit stadshart wordt omgeven door een landschappelijk park, met daarin een mozaïek van wijken die de andere functies herbergen. De wijken moeten een levendige mix worden, met verschillende karakters.

Het complete ontwerpteam

KCAP ArchitectsPlanners, Buro Happold, Karres en Brands landschapsarchitecten, de Architecten Cie., MLab, Fakton, Prosperity Project Management.

De twee andere finalisten

Team Moscow – Astoc / HPP
TPO Reserve – Maxwan

Reageer op dit artikel