nieuws

Inzenden voor Daylight Award

Architectuur

Op 22 september wordt tijdens het internationale congres Licht 2014 de Daylight Award uitgereikt. Om de prijs te winnen kun je van 7 mei tot en met 1 juni 2014 je project in de categorie wonigbouw en utiliteitsbouw indienen.

Inzenden voor Daylight Award

 

 

 

Met de Daylight Award wil de Stichting Living Daylights opdrachtgevers en ontwerpers stimuleren om daglichttoepassingen integraal in het ontwerp van een gebouw mee te nemen en daglichtambitie binnen de architectuur te belonen. Voorbeelden van goede daglichtarchitectuur komen zo onder de aandacht van een groter publiek en dienen als stimulans voor het creëren van gezondere gebouwen.

Courage Courage Architecten won in 2012 de Daylight Award met het project Licht Budget in Almere

Twee categorieën

Projecten kunnen in twee categorieën meedingen naar de prijs: woningbouw en utiliteitsbouw. Deze categorieën kunnen zowel nieuwbouw, renovatie- als transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen etc. De projecten moeten zich in Nederland bevinden en opgeleverd zijn tussen 1 november 2011 en 1 april 2014. Alle inzendingen worden op papier en na een persoonlijk bezoek door een vakkundige jury beoordeeld.

Procedure

De Daylight Award bestaat naast een wisseltrofee in de vorm van een kunstwerk uit de eer en een uitgebreide projectpresentatie op de community site met bijbehorende media-aandacht. Projecten die mee willen dingen kunnen van 7 mei t/m 1 juni 2014 via de website worden ingeschreven. De Daylight Award wordt op 22 september 2014 uitgereikt tijdens het internationale congres Licht 2014 in het Congresgebouw World Forum in Den Haag.

Meer informatie

Reageer op dit artikel