nieuws

Hoe wonen we?

Architectuur

Hoewel we allemaal wonen, staan we er verbazingwekkend weinig bij stil. In het wonen verenigen zich historische gewoonten, economische eisen, sociale gegevenheden, psychologische factoren en de eisen van het leven van alledag. Hoe wonen we straks?

Hoe wonen we?

Wonen vindt steeds vaker plaats op basis van afspraken en onderlinge contacten. Representativiteit lijkt in gevels en interieurs steeds minder een rol te spelen. Het is de speelruimte in een huis die het leven draaglijk kan maken.

Met de remake van de EW58, het zelfbouwhuis uit de voormalige DDR, geeft Ton Matton een eigenzinnig antwoord op de vraag hoe we wonen. Matton gruwt van de gedachte dat zelfbouwers een af huis moeten afnemen. Zelf bepalen en maken, is zijn motto.

Lees meer in het aprilnummer van de Architect.

Actie abonnement de Architect

 

Reageer op dit artikel