nieuws

Herontwikkeling Hoog Catharijne

Architectuur

De totstandkoming van de herontwikkeling van Hoog Catharijne in Utrecht komt dichterbij nu een overeenkomst is getekend tussen BAM en opdrachtgever Corio voor de bouw van een grote parkeerkelder en nieuwe winkelruimten. Met de opdracht, die inmiddels is begonnen, is voor bouwer BAM een bedrag gemoeid van ongeveer 160 miljoen euro. Het ontwerp is van Altoon Partners uit Los Angeles /Amsterdam en OeverZaaijer architectuur en stedenbouw uit Amsterdam.

Herontwikkeling Hoog Catharijne

De ondergrondse parkeerkelder krijgt vijf lagen (goed voor ongeveer 1300 plaatsen). Verder is 23.000 m2 beschikbaar voor winkelruimte, 19.000 m2 winkelpassages en 9000 m2 hotelruimte. Een derde partij gaat in het gebied aan de slag met de realisatie van 60 woningen. Het huidige

Het ontwerp voor het nieuwe Hoog Catharijne is van Altoon Partners uit Los Angeles en OeverZaaijer architectuur en stedenbouw uit Amsterdam. Het beoogt een volledige integratie van het winkelcentrum met de binnenstad. Twee boulevards verbinden straks de stad vanaf Vredenburg via het winkelcentrum met het station.

De huidige Radboudtraverse maakt plaats voor de Catharijneknoop over het toekomstige water van de Catharijnesingel. Deze nieuwe verbinding bestaat uit drie delen: de Stadskamer, het Poortgebouw en het Bruggebouw. De Stadskamer ligt boven het water van de Catharijnesingel en is als ‘stadsplein’ de belangrijkste openbare ruimte in het nieuwe Hoog Catharijne. Er kan op enkele plekken naar beneden worden gekeken zodat bezoekers ook hier het water kunnen ervaren.

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel