nieuws

GMP architects wint competitie

Architectuur

Slanke verticale lijnen tussen horizontale banden zijn beeldbepalend in het winnende ontwerp voor een nieuw kantorencomplex. Met drie afgeronde volumes heeft GMP architecten de opdracht binnengesleept. Met een van de eerste gesloten dubbele gevels in China wordt gestreefd om het LEED Gold duurzaamheidcertificaat te behalen.

GMP architects wint competitie
Vanke South Station CBD Phase II (Plot A-05) Projektart: Wettbewerb 2013 – 1. Preis Projektbeschreibung: Neubau dreier Bürohäuser aufgeteilt in insgesamt 4-7 Headquarter. Entwurf: Meinhard von Gerkan Partner: Nikolaus Goetze Projektleitung: Evelyn Pasdzierny, Hinrich Müller Bauherr: Vanke BGF-Daten: 59.864m²

Het complex komt te liggen in een groene omgeving in een opkomend zakendistrict in de buurt van het zuidelijke station. De volumes staan in een rij en delen de buitenste gevellijnen. Op de hoeken zijn ze sterk afgerond waardoor ze goed binnen de vloeiende lijnen van het park passen. Doordat ze vergelijkbaar zijn in grootte en dezelfde gevel delen vormt het complex een duidelijk geheel.

 

De gevel is op de eerste laag volledig transparant. De verdiepingen zijn duidelijk geaccentueerd met horizontale banden. Hiertussen zijn in de andere richting stalen draden en smalle lamellen bedacht. De ronde vormen krijgen hierdoor een zilverwitte glimmende enveloppe. Door de gesloten dubbele gevel kan verdiepingshoog glas worden gerealiseerd terwijl de thermische en geluidsisolatie gegarandeerd blijft. De grootte van de verdiepingen verschilt op sommige lagen waardoor er meerdere buitenruimtes ontstaan.

 

GMP architects heeft de flexibiliteit goed in acht genomen. Op de begane grond zijn in elk gebouw meerdere entrees met een eigen lobby voorzien. Door de liftkernen te verspreiden kan zo elke huurder een eigen prestigieuze ingang aan de straat hebben. Het project wordt gerealiseerd door een van China’s grootste vastgoedondernemingen in de woningbouw. Vanke Co Ltd. wil met deze stap ook de huurmarkt van kantoren betreden.

Reageer op dit artikel