nieuws

diederendirrix wint aanbesteding Activiteitencentrum Bentinckspark

Architectuur

Diederendirrix is met de aanbesteding voor het nieuwe activiteitencentrum van de campus onderwijs en sport Bentinckspark in Hoogeveen aan de haal gegaan. Het compacte en duurzame gebouw moet begin 2016 klaar zijn.

diederendirrix wint aanbesteding Activiteitencentrum Bentinckspark

Aan de zuidzijde komt een open verbinding met de nieuwe atletiekbaan. Vanuit het sportcafé is door Diederendirrix uitzicht op de atletiekbaan en de grootste sporthal ingepland. Aan de noordzijde is een mogelijkheid tot uitbreiding met units voor paramedici en andere functies op het raakvlak van onderwijs, sport, bewegen en gezondheid.

 Bentinckspark_Diederendirrix 

Op de verdieping komt een rondgang langs de twee sporthallen en de gymzaal, zodat het publiek goed zicht heeft op de sporters. De topsporthal telt 1.100 vaste tribuneplaatsen. De capaciteit kan worden uitgebreid tot 2.100 zodat er straks grote sportevenementen plaats kunnen vinden.

Reageer op dit artikel