nieuws

Bouwstart Gele Lis Berkel en Rodenrijs

Architectuur

De bouw is gestart van de Gele Lis in Berkel en Rodenrijs. Het woongebouw naar een ontwerp van Wurck architecten omvat 47 appartementen, een gezondheidscentrum (1.000 m2) en een overdekte parkeervoorziening met 85 plaatsen. De Gele Lis is het meest westelijke complex van de Klapwijkse Pier, een project van in totaal vijf woongebouwen.

Bouwstart Gele Lis Berkel en Rodenrijs

De vijf woongebouwen vormen een ‘familie’ met een duidelijke onderlinge verwantschap. Ieder gebouw heeft zijn eigen specifieke oriëntatie in relatie tot het water, programmatische opbouw en ruimtelijke accenten.

Klapwijk_Wurck 

Gemeenschappelijk is de nadruk op het silhouet, de expressieve asymmetrische daklijn en de ‘kopvensters’. De materialisering past bij het waterrijke milieu. De alzijdig georiënteerde gebouwen bevatten een mix van grotere en kleinere appartementen, waarbij de waterkant en de kapvorm aanleiding geven voor bijzondere woningtypes met grote vlonders en dakterrassen.

Klapwijk_Wurck 

De collectieve domeinen tussen de gebouwen worden door Wurk architecten op landschappelijke wijze ingericht, waarbij de geleidelijke overgang tussen water en groen het beeld bepaalt. Het gloeiende karakter maakt het mogelijk hier een belangrijk deel van de parkeervoorzieningen op overdekte wijze te realiseren en tevens aan het oog te onttrekken.

Klapwijk_Wurck

Actie abonnement de Architect

Reageer op dit artikel